Artishock mixed reality productions

Hololens met live data koppeling Aegir Marine

Hololens productie is eye-opener voor deĀ  Maritieme sector

In deze Augmented Reality productie in opdracht van Aegir Marine in samenwerking met de partners binnen ArtiShock is gebruik gemaakt van de Microsoft Hololens. Het bijzondere is dat de applicatie live informatie van temperaturen en rotatiesnelheden van de boegschroef toont tijdens een zogenaamde spintest.

Hololens app op locatie

Zo zag onze productie gedurende de testfase er uit...

Boegschroef spintest met live data feed

Deze app, speciaal voor de Microsoft Hololens ontwikkeld, voorziet in een holografische doorkijk in 3D van een gereviseerde buitenboordschroef. De applicatie toont onder meer live informatie van temperaturen en rotatiesnelheden van de assen in de boegschroef tijdens een zogenaamde spintest. De productie is uniek en een eye-opener voor de meestal redelijk behoudende maritieme sector. Uiteraard wordt deze applicatie verder ontwikkeld om ook op locatie te gaan gebruiken door monteurs wereldwijd.

Applied Augmented Reality met de HololensNiets zo prettig als een clean desk policy

Hololens inspectie door Astronaut Andre Kuipers

Astronaut Andre Kuipers was ook te gast bij Aegir Marine en was enhousiast over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Augmented Reality. Het was voor ons in ieder geval een eer dat we hem de "airptap" hebben mogen aanleren. De airtap is een een ruimtelijk interactief gebaar waarmee je met de holografische informatie kunt interacteren.
Applied Augmented Reality met de HololensAstronaut André Kuipers inspecteert 15 minuten lang de Microsoft Hololens app: "Een fascinerende technologie met een duidelijke belofte voor de nabije toekomst"

 

Recent Hololens project:

Get in touch with Artishock