Artishock mixed reality productions

De Augmented Reality experts van Artishock

Kennisgroep voor AR, VR en MR

ArtiShock is een collectief met participerende gepassioneerde specialisten die -ieder vanuit hun individuele expertise- bijdragen aan de succesvolle projecten op het gebied Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality. De capaciteit is op dit moment (winter 2018) ruim 18 medewerkers waaronder 3D en grafische UX & UI ontwerpers, programmeurs, concept-ontwikkelaars, audiovisuele specialisten, audio architecten en ondersteunend administratief personeel. Hieronder stellen we graag een deel van het team aan je voor.

Cristian Vorstius Kruijff

Creative consultant emerging media & technology.
Cristian is initiator en mede-oprichter van Artishock.

Cristian is innovatief denker als het gaat om nieuwe media ontwikkelingen, grafisch design, User Interaction (UI), User experience (UX) en ruimtelijke communicatie.

Studeerde begin jaren negentig af op Virtual Reality tijdens zijn studie Communicatie & Vormgeving in Rotterdam en is nog steeds niet weg te slaan bij alles dat gaat over vernieuwing in digitale media.

Met zijn bedrijf MediaFusion bouwde de eerste websites vanaf 1993, ontwikkelde zijn eerste AR experience in 2009, introduceerde de QR code in Nederland en ontwikkelde de eerste mobiele websites vanaf 2010.

Cristian is creatief in oplossingen met meerwaarde. Zowel conceptueel, visueel, technisch en strategisch gaat hij voor de best mogelijke oplossingen, middelmaat is daarbij geen optie.

Contact details:

Marcel Massing

3D specialist & management
Marcel Massing holds a MScBA degree (Management/Business Administration) and had a 17 year long career in international banking.

In 2012 Marcel succesfully founded HIA3D, a full-service 3D studio.

The full service reaches back to his general management background whereby he added the required specialists to his company through which it can service the full range of services, from visualisations and animations to 3D printing, stereoscopy and Augmented Reality.

Marcel is co-founder of Artishock and member of the management team.

Contact details:

Edward van Dongen

AudioVisual design & interactive video mapping
Als audiovisueel ontwerper denkt en werkt Edward van Dongen mee aan de visuele concepten en uitwerking van projecten. Naast het produceren van verschillende video-producties is hij gespecialiseerd in live- en interactieve-video projecten en werkt hiermee binnen zijn bedrijf VIED.

Daarnaast is hij op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen en voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen op creatief gebied.

Dit in combinatie met gedrevenheid en enthousiasme draagt bij aan een waardevolle partner binnen het team van Artishock.

Edward is mede-oprichter van Artishock.

Contact details:

Theo Lagendijk

AR software ingenieur
Theo is een software ingenieur met een rijk gevulde portfolio van Augmented Reality projecten. Theo richtte samen met zijn vriendin het software bedrijf Platipus op.

Al sinds begin 2010 toen hij de inhoud van de VVV database van Vlaardingen op basis van gps locatie met Augmented Reality aan de gebruiker zichtbaar maakte is Theo enthousiast over het werken met en in Augmented Reality.

Sindsdien ontwikkelt hij Augmented Reality software, waaronder voor Nissan Europa die zijn monteurs traint met behulp van Augmented Reality.

Contact details:

Davey Boy Hoek

3D developer & designer

Van plattegrond naar 3D model, van een kinderboek naar Virtual Reality app.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Davey's dagelijkse bezigheden.

Davey zorgt ervoor dat techniek en kunst samenkomen zodat dit tot een digitaal avontuur leidt.

Coen de Koning

Vormgever

Coen studeerde natuurkunde en vormgeving, een interessante combinatie die hem maakt tot een vormgever met zowel een technische als een creatief perspectief op projecten.

Tegenwoordig werkt Coen met Theo samen waar hij Theo ondersteund bij het realiseren van Augmented Reality projecten.

Lydia Bolle

Ondernemende duizendpoot

Lydia is een ondernemende duizendpoot, met een niet lullen maar poetsen mentaliteit. Of het nu gaat om de opmaak van een folder of het bijhouden van de boekhouding en andere administratieve zaken, ze draait haar hand er niet voor om.

Naast de werkzaamheden binnen Artishock en 3D Studio HIA3D geniet ze van de natuur, verricht ze vrijwilligerswerk en runt ze haar gezin.

Yorick van Driel

E-learning developer

Yorick begon in 2015 als stagiair tijdens zijn studie Motion Graphic Design. Nadat hij afgestudeerd kwam hij in dienst bij Platipus als een E-Learning developer.

Nu, een paar jaren later, is hij ook actief als de stagebegeleider, website bouwer en video-editor. Zijn muzikale achtergrond is ook zeer praktisch voor perfecte timing in video's.

Sadiki Berdah

CGI Artist & Sound Designer

Sadiki is een specialist in 3D animaties en geluid. Door zijn muzikale achtergrond weet hij de juiste toon te zetten in de 3D producties.

Daarnaast heeft hij gewerkt aan diverse games, animaties, AR- en VR-producties.

.

Gefascineerd door geschiedenis, cultuur, Sci-Fi en fantasie is dit voor hem de bron van inspiratie. Hij is onze tovenaar!. 

Sylvia van Delft

UX Designer

Het mixen van gescheiden werelden is wat ik leuk vind om te doen. Bijvoorbeeld door het verleden met het heden te verbinden, of de fysieke realiteit met haar virtuele tegenhanger.

Het creƫren van gebruiksvriendelijke ervaringen is de basis van onze software en ik streef dit gedreven na.

Tim Walther

Software engineer & Audio architect

Tim is fascinated by technology since young. He dreamed of being an inventor and also developed a passion for music. This is why he decided to study Music Technology at the Utrecht School of Arts. Here, he honed his skills in music production, programming and electronics. And - maybe even more important - this is where Tim developed a more crystallised view on technology.

Tim believes technology has the power to mesmerize people, as a kind of magic. After graduating, Tim started his career with this philosophy in mind.

Latest Hololens production:

Get in touch with Artishock

What customers say

ArtiShockAR on FB